Де шукати роботу? Чи безпечний пошук роботи в Інтернеті?

Де шукати роботу? Чи безпечний пошук роботи в Інтернеті?

Вже практично кожна людина в Україні шукає роботу в Інтернеті. Ера пошуку роботи у газетах, по телевізору або ще з допомогою будь-яких інших способів майже зникла. Але постає питання більш актуальне: як знайти роботу безпечно? Як не стати обдуреним? На цю тему присвячена стаття, яку написав один з представників сайту з пошуку роботи Jooble.

На превеликий жаль, рівень обману серед працедавців занадто високий та стрімко зростає. З'являється все більше вакансій, який несуть у собі той чи інший підступ. Подібні теми для обговорення підіймалися вже багато разів. У підсумку з'явилася ідея зробити єдиний сайт, який буде працювати за принципом пошукової системи Google: збирати вакансії та дані про них. Це було зроблено з таких причин.

 

Заощаджує час здобувача.

Пропадає потреба бігати по всіх сайтах у пошуці роботи, втрачаючи при цьому купу часу на завантаження інших сайтів. Крім того, один працедавець може розміщувати одну й ту ж вакансію одночасно на багатьох сайтах про працевлаштуванню. Тим часом здобувач може заплутатися та не згадати, чи бачив він її раніше. Адже не вся інформація може запам'ятовуватися, якщо мова йде про нескінченний пошук вакансій.

 

Комфорт і безпека.

Як було вже сказано, завдання пошукача вакансій публікувати всі пропозиції по роботі в одному місці. Девіз Jooble: допомогти знайти людям роботу легко, швидко та безпечно. Яким чином це здійснюється? Jooble має відділ модерації, що відповідає за жорсткий контроль усіх вакансій, які надходять щодня для оприлюднення. Всі вакансії неодноразово перевіряються та контролюються, щоб здобувач перебував у максимальній безпеці, перейшовши на сайт, де розташована зацікавлена пропозиція. Мабуть, це найбільша відмінність від звичайних майданчиків про працевлаштуванню, де знаходяться безпосередньо вакансії. Можна сказати, що Jooble - це фільтр, який відсіює зловмисників та їхні шахрайські вакансії. Як показала практика, на Джоббордах немає певної та суворої модерації: кожна людина може опублікувати свою пропозицію, яка може містити все, що завгодно. Таким чином, самому здобувачу доводиться витрачати багато часу для того, щоб переконається, чи все з цією пропозицією добре.

Сьогодні ніхто не застрахований від подібних випадків. Якщо Вас зацікавила будь-яка пропозиція, моя порада: перевірте її на наявність у пошуковику вакансій. Більшість сайтів про працевлаштуванню користуються всілякими агрегаторами, яким вони надсилають свої вакансії. Напевно там можливо її знайти. Якщо ні, то краще не варто на неї відгукуватися. Головне - не переставайте шукати та тоді обов'язково знайдете найкраще місце роботи.


Комментарии оставляют только авторизованные пользователи.